+381 63 608 162 vladimir@baterflaj.com

Svetski dan Jazz-a 2018

Povodom obeležavanja 30.aprila Svetskog dana džeza, Udruženje ljubitelja džeza Užice je i ove godine organizovalo u prostoru Gradskog kulturnog centra Užice likovnu i muzičku manifestaciju.

Tim povodom Predsednik Udruženja ljubitelja džeza Užice Radiša Selaković je otvorio ovo veče prigodnim govorom, a nakon toga je otvorena izložba slika iz kolekcije pod nazivom „JAZZ“  renomiranog srpskog slikara Dragana Nešića iz Priboja, člana ULUSA, koji iza sebe ima 81 samostalnu i preko 600 kolektivnih izložbi. Izložbu je otvorila Kristinka Selaković profesor pedagoške akademije u Užicu.. Izložba će trajati do 10.maja i imaće prodajni karakter.

Nakon otvaranja izložbe, obeležavanje Svetskog dana džeza se nastavilo muzičkim performansima gde su nastupili džez muzićari, članovi muzičke sekcije džez Udruženja iz Užica.

Centralni deo večeri je bio rezervisan za nastup mladog džez saksofoniste Uglješe Novakovića iz Beograda i njegovog kvarteta u kome je kao specijalni gost nastupao Mladen Pecović džez gitarista, užičanin, koji trenutno živi i radi u Beogradu. 

Svirali su post bap džez uz autorske pesme Uglješe Novakovića, ali i nekoliko džez standarda kao što je “Night in Tunisia” (Noć u Tunisu) Dizzy Gilespia ili Django Reinhardov “Nuagets” (Oblaci).

Izložba

Muzički program